Si mirem enrere, descobrirem que la fusteria és un dels oficis més antics que existeix. Es tracta d’una professió que ens ha acompanyat al llarg dels segles i que s’ha adaptat perfectament a cada època i a cada societat. Així mateix, l’art de treballar la fusta ha variat en funció de la cultura i de les eines i tècniques de cadascuna d’elles.

Els inicis de l’ofici de fuster
Si bé és cert que les cultures primitives van utilitzar la fusta com a element de construcció, es considera que van ser els egipcis els primers a treballar-la. D’aquella època es conserva un dels mobles més antics que es coneixen, la cadira Hetepheres, una butaca tallada, construïda a partir d’una peça rectangular de fusta.

La civilització egípcia va ser la primera a utilitzar la fusta contra xapada i amb els anys es van convertir en uns especialistes a treballar aquest material, desenvolupant elegants mobles i embarcacions.

Naixement de l’ebenisteria
Va ser durant el Renaixement quan es va parlar per primer cop de l’ebenisteria; una especialització de la fusteria orientada a la construcció de mobles: peces més elaborades i amb elements decoratius treballats amb tècniques com la marqueteria o la talla. El terme ebenisteria procedeix del banús, un arbre de fusta molt fosca i realment apreciada des de l’antiguitat.

Amb els anys, les tècniques i eines de treball dels ebenistes s’han anat perfeccionant i actualment el concepte d’ebenisteria acompanya tot el procediment de disseny i fabricació del moble.

El taller: nucli de treball
Si bé és cert, com hem comentat, que la fusteria i l’ebenisteria han evolucionat al llarg dels anys, el taller segueix sent el lloc de treball més important per a aquests professionals. És allà on els projectes agafen forma, i després d’hores i dies de feina, l’esbós inicial acaba convertint-se en un elegant moble.

Vols veure el nostre taller? Te l’ensenyem!

A Llorens Ebenisteria som capaços de fer realitat un moble a partir d’un plànol detallat, però també d’una mínima idea, un simple croquis, inspiració o element preexistent. Amb la col·laboració d’arquitectes, interioristes i professionals del disseny, els nostres experts en fusta seleccionaran els materials i tècniques més adequades perquè el moble adquireixi tot el seu potencial estètic i funcional i tingui un rendiment d’ús òptim.

Si tens alguna idea, contacta’ns, estarem encantats d’ajudar-te!