Any rere any, apareixen noves tendències en decoració. Nous colors, materials i formes entren en escena per convertir-se en el must de la temporada. Tot i això, si hi ha un material que en els últims anys no passa de moda i tampoc ho farà aquest 2018, és la fusta.

La fusta, una aposta segura

Enguany, la fusta es reinventa i se’ns presenta amb nous colors, formes i acabats.  A poc a poc, la fusta clara, pròpia de l’estil nòrdic, deixa pas a les fustes més fosques procedents d’arbres com el noguer, el wengué i el banús que aporten un toc elegant, sobri, luxós i sofisticat a la llar.

‘La fusta de wengué és una fusta d’origen africà, de gran duresa, resistència i durabilitat. És un tipus de fusta que es pot utilitzar tant per a interiors com exteriors’

La fusta completament negra és una altra de les tendències que arriben per quedar-se.  Pots optar per mobles negres combinats amb d’altres de colors més clars. Si ets dels més atrevits, aposta per aquesta tendència a la cuina i combina-ho amb el taulell de color blanc. Veuràs com no falla!

Una altra de les novetats que trepitja fort, especialment per als mobles, és la tendència raw. Es tracta d’una moda que aposta per la fusta natural quasi sense tractar i que destaca i ressalta les imperfeccions d’aquest material, com les esquerdes, vetes o les formes irregulars i les rugositats. Les taules de menjador, els tamborets i bancs són la màxima expressió de l’ús de la fusta raw.

‘Un dels principals avantatges de la tendència raw és la seva enorme versatilitat, que et permet combinar mobles de fusta amb mobiliari més modern i eclèctic’

Altres tendències decoratives que no et pots perdre

A més a més de les fustes fosques i la tendència raw, aquest any arriben altres novetats que has de conèixer. Te’n fem cinc cèntims:

  • Tocs metàl·lics: Els detalls metàl·lics en mobles i elements decoratius com miralls i gerros, combinen perfectament amb els blancs i negres de tota la vida
  • Paper pintat: Existeixen infinites opcions i és una solució apta per a qualsevol estança. Atreveix-te a folrar les parets i combina-ho amb la pintura de les parets adjacents.
  • Color violeta: Els colors intensos són tendència i enguany el color escollit per Pantone és l’ultra violet o el Pantone 18-3838.
  • Passió per la natura: Les flors i plantes segueixen sent una tendència, però enguany s’hi sumen en forma d’estampats. Coixins, estovalles, llençols o quadres amb motius naturals com fulles d’arbres o animals, són l’última moda.

Llorens Ebenisteria som capaços de fer realitat un moble a partir d’un plànol detallat, però també d’una mínima idea, un simple croquisinspiració o element preexistent. Amb la col·laboració d’arquitectes, interioristes i professionals del disseny, els nostres experts en fusta seleccionaran els materials i tècniques més adequades perquè el moble adquireixi tot el seu potencial estètic i funcional i tingui un rendiment d’ús òptim.

Si tens alguna idea, contacta’ns, estarem encantats d’ajudar-te!