Rèplica dels arrimadors originals de Casa Batlló

A principis de l’any 2019 l’equip de Direcció Tècnica format per Xavier Villanueva, Joan Olona, Mireia Bosch, Ignasi Villanueva i Ana Atance es va posar en contacte amb nosaltres per tal de formar part de la futura restauració. Des de llavors, hem treballat per fer realitat aquest projecte i avui us portem el detall de la rèplica dels arrimadors originals.

______

______

Les rèpliques que realitzem en l’actualitat s’elaboren considerant el mateix aspecte que a l’antiguitat, recreant la figura que va ser en el seu moment, amb fusta jove i que sol durar més que l’anterior.

Un dels aspectes a destacar és que podem recrear el disseny en diferents mobles, partint de la base de la rèplica per completar una decoració harmònica.

______

 Procés de rèplica dels arrimadors originals

Per portar a terme les rèpliques dels arrimadors de Casa Batlló, el primer pas va ser estudiar l’original. Així que a partir de fotografies existents als arxius, i avaluant les restes de marques a les parets s’ha sabut quines eren les que anaven folrades.

Un cop sabut que els massissos eren de pi i les fulloles de toulipié es va procedir a efectuar les rèpliques utilitzant les mateixes tècniques que fa 100 anys; actualment la maquinària és més sofisticada però els processos de fabricació han estat similars.

Seguidament us detallem les principals fases de la construcció de les repliques dels arrimadors.

  1. Es varen realitzar diverses mostres.
  2. Plantillatge “in situ” de totes les parets
  3. Fabricació artesanal de motllures i sòcols.
  4. Encolat de fulloles. En aquest procés es va incloure una tècnica moderna que consisteix en col·locar una làmina termofusible artificial interna, entre 2 fulloles perquè la peça sigui elàstica i a l’hora resistent.
  5. Col·locació i adaptació de les peces a l’obra amb puntes d’acer tal com les restes ens indiquen que es va fer.
  6. Envernissat a l’obra amb productes ecològics i acabat lo més semblant possible als originals. Acabat nitrocel·lulosa.

______

Ens apassiona la nostra feina, per això aquí hem volgut mostrar-vos una petita part del que fem. Fa més de cent setanta anys que treballem la fusta amb respecte i amb la mateixa il·lusió que el primer dia.

Des dels nostres inicis em hem dedicat als treballs de restauració com es el cas de la Catedral de Barcelona, a més de fer treballs per altres clients emblemàtics. Ho portem a la sang, els nostres treballs es caracteritzen per la cura extrema en els acabats.

No dubtis en contactar amb nosaltres per ajudar-te a restaurar o replicar peces de fusta que tinguin gran valor per tu.