Cuines de fusta

Últimament, cada cop més, les tendències d’interiorisme marquen que la fusta és una bona aliada per a tota la casa. En concret, avui us volem parlar de les cuines fetes amb fusta

Les cuines de fusta, durant una època semblava que eren més per llocs que fossin més rústics i potser situats més a prop de la natura, però, actualment hi ha hagut un canvi, i la tendència sembla que diu que la fusta complementa molt bé tots aquells racons per fer respirar més confortabilitat i calidesa a l’estança. 

La fusta és un material que aporta confort, i a les cuines modernes sobretot, ja que solen abundar els colors blancs i llisos i, per tant, s’utilitza especialment per a convertir-la en un espai casolà i acollidor. Habitualment s’usen fustes com el roure o la noguera per la seva gran durabilitat i resistència, especialment en estances amb usos intensius. 

Els elements de fusta a les cuines modernes poden anar des d’acaparar i ser l’element protagonista de tot l’espai, fins a senzilles superfícies fetes servir com a taulells o detalls decoratius a tall de minimalisme. Tant una versió com l’altra es poden combinar amb diferents materials com poden ser marbres, materials amb acer inoxidable o inclús tocs de colors decoratius. 

 

Ja sigui una cuina on la protagonista sigui la fusta, com per exemple en aquest pis de Barcelona, que ha dissenyat la interiorista Bárbara Sindreu, on la fusta de roure amb la beta horitzontal crea un toc de caliu ideal per sentir-s’hi com a casa. O, ja sigui, com en aquesta casa també situada en Barcelona, on la fusta és la protagonista, però està combinada amb el blanc de fons, que hi dona un toc de calma, elegància i serenitat, sempre haurem de buscar l’equilibri òptim entre allò que volem que ens transmeti i la funcionalitat, l’emmagatzematge i la distribució dels diferents elements.  

A més, de les cuines amb fusta, una altra tendència molt popular en les cuines modernes és l’ús de la fusta blanca per aconseguir el mix perfecte entre minimalisme i calidesa. Totes les opcions són vàlides, però és important tenir en compte dos aspectes per aconseguir que la nostra cuina amb fusta sigui una estança que cobreixi les nostres necessitats i gustos: 

  • Ús de materials nets i colors sòlids
  • Importància d’una combinació d’il·luminació entre la llum natural i la llum blanca                                                                                               

Finalment, un element que sempre preocupa a l’estança de la cuina és la neteja, ja que no volem que la fusta quedi tacada ni que es vegi bruta o amb restes de productes. Normalment, les fustes que van destinades a aquestes estances ja estan treballades per poder-se netejar fàcilment amb els productes de neteja habituals. Això sí, és important evitar utilitzar productes abrasius o uns altres que puguin danyar la superfície.

Sense dubte, i en resum, les cuines de fusta són una gran opció a l’hora de decidir-se per un estil de cuina fresc, atemporal i que combinarà a la perfecció amb mobles i decoració d’interiorisme i, a més a més, cobriran totes les teves necessitats de manera personalitzada. 

No dubteu a contactar amb nosaltres si esteu interessats a fer-vos una cuina de fusta!