Al llarg de la història, la fusta ha estat, juntament amb la pedra, una de les matèries primeres més usades en la construcció. Si bé és cert que amb els anys han aparegut altres materials, la fusta ha sobreviscut i s’ha adaptat a un mercat cada cop més exigent i canviant.

Si existeix un sector concret en què la fusta sempre ha estat la gran protagonista, aquest és el de les portes. Des de l’antiguitat, les portes es feien amb aquest material, a causa de la seva abundància. A l’antic Egipte per exemple, les portes de fusta es revestien d’or o es decoraven amb pedres. Amb el pas del temps, els detalls de les portes i la manera de construir-les van anar evolucionant. No obstant això, la fusta sempre hi va ser present.

Amb els anys, les portes massisses fetes de roure, pi, noguera o faig van passar a compartir protagonisme amb les portes de fusta xapada, elaborades amb un conglomerat de fusta, i més endavant amb les portes fetes amb taulells MDF o les metàl·liques. De la mateixa manera també n’hi ha de diferents tipus: corredisses, pivotants, batents, entre d’altres. Un seguit d’opcions que encara conviuen avui dia.

Els avantatges que ofereixen les portes de fusta respecte a les elaborades amb altres materials són molt notoris. En primer lloc, estan fetes amb un material 100% sostenible i renovable. A més a més, són un gran aïllant acústic: com més fusta tingui la porta, menys soroll hi haurà a l’ambient. D’altra banda, també són un bon aïllant tèrmic; és a dir, que protegeixen molt millor del fred i la calor i, en conseqüència, redueixen la despesa energètica. Un altre punt a favor és que són molt resistents, adaptables i duradores, cosa que els augura una llarga vida.

Tampoc no podem passar per alt el component estètic. I és que les portes són una de les parts bàsiques de qualsevol construcció, sobretot les exteriors, ja que són les primeres que veiem quan entrem a les cases i als pisos. Alhora, són un element molt versàtil, que s’adapta a qualsevol espai i entorn, aportant calidesa a l’estança.

Si tens pensat instal·lar una porta de fusta o vols més informació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t.