La fusta és un dels materials més antics utilitzats en la construcció, i en països com els Estats Units, el Canadà i els Països Nòrdics és molt comú trobar cases de fusta. Al nostre país però, no és habitual trobar-ne, tot i que és cert que en els últims anys sembla que la construcció d’aquest tipus d’habitatge ha anat en augment, gràcies als avantatges que representa.

Un dels més importants és el baix consum energètic, i és que en tractar-se d’un material aïllant, l’estalvi energètic pot arribar al 90%, sobretot en països amb hiverns llargs i molt freds. A més, és un material 100% ecològic, resistent, durable i adaptable.

De fet, i encara que sembli sorprenent, existeixen cases de fusta construïdes fa més de 150 anys que encara es mantenen en bon estat. En determinades zones dels Estats Units per exemple, moltes de les edificacions es construeixen amb aquest material perquè és més resistent als tornados i a d’altres fenòmens naturals propis de la zona, gràcies a la seva flexibilitat. Per altra banda, és un material fàcil de treballar que el fa més accessible.

La fusta és un aïllant acústic ideal ja que absorbeix les ones sonores que provenen de l’exterior. És per això que sovint es construeixen auditoris o teatres amb el sostre de fusta. Alhora, es tracta un material biodegradable, reciclable, i reutilitzable, fet que li augura una llarga vida.

Actualment, segons l’Associació de Fabricants i Constructors de Cases de Fusta a Espanya, existeixen tres tipus de sistemes constructius per a aquest tipus habitatges. El primer de tots és amb troncs quadrats o rodons que es van entrellaçant al llarg de tota l’estructura de la casa. Es tracta del mètode més antic de tots. Un segon sistema de construcció és l’entramat lleuger, el més utilitzat actualment, i consisteix en una estructura entrellaçada de fusta on els forats que queden buits s’omplen d’altres materials. Finalment, existeixen les cases mòbils, construccions prefabricades que es transporten en peces grosses fins al lloc on s’han d’instal·lar.

Si vols més informació o tens alguna idea, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t.