Pèrgoles de fusta, coneix les seves possibilitats

La pèrgola de fusta és un element arquitectònic i estructural que ens ajuda a protegir-nos del sol, la pluja o el vent. Podem trobar-la de diversos tipus i en diferents emplaçaments com zones marítimes, edificis, restaurants… I tanmateix pot ser una extensió del nostre habitacle o delimitar àrees en el nostre jardí o terrassa.

Hi ha gran varietat de materials però sens dubte la fusta és la més emprada per la seva versatilitat i caliu. El tipus de fusta i els dissenys seran escollits segons el clima, humitat i funció que vulguem que realitzi.

Els tipus de pèrgoles de fusta que podeu trobar són les següents:

-Pèrgoles adossades, són les que se secunden parcialment d’una altra estructura. En aquest cas, resulten ideals per ampliar la llar a l’exterior.

Pèrgoles autoportants, són aquelles en les quals utilitzem els pilars i bigues corresponents per crear una estructura independent. N’hi ha de fixes i de mòbils.

Pèrgoles a dues aigües, aquestes es caracteritzen per la seva forma triangular en la qual es poden construir grans estructures amb gran altura interior.

Pèrgoles a quatre aigües, en comptar amb quatre pendents ens ofereixen una màxima protecció els dies de pluja i s’obté un espai extra.

Pèrgoles Carpot, són aquelles que es construeixen a mida per poder assegurar la protecció dels vehicles davant els efectes de la climatologia.

Pèrgoles marquesines, són sense pilars i ofereixen un petit resguard a la llar en aquells dies de pluja per evitar l’entrada d’aigua i també gaudim de més protecció solar en els dies més isolats.

Les fustes més utilitzades acostumen a ser fustes tropicals que tenen una millor adaptació a l’ambient exterior com la teka, l’iroko, l’IPE, el cedre americà entre d’altres o fustes europees termotractades.

Pel que fa a cobertures trobem també diverses modalitats, la més emprada sol ser amb taulons de fusta i amb lona asfàltica que protegeix totalment de la pluja i el sol. D’altra banda podem trobar altres cobertures com les de bambú o canyís per afegir un estil més natural i tropical  a la zona. Si busquem un aspecte més bucòlic al nostre jardí, també s’opta per cobertes vegetals amb plantes enfiladisses com la glicina que disposa de flors aromàtiques o altres com la vinya, el kiwi i l’heura amb les quals gaudir de l’entorn.

El disseny en les pèrgoles de fusta va des de les més tradicionals o rústiques o d’estil romàntic, fins a les més innovadores que cerquen la peculiaritat d’una funció i decoració concreta. Les possibilitats són múltiples com podeu comprovar, aquí us deixem unes imatges amb les quals us podeu inspirar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sens dubte, sigui l’estil que triem ens dotarà d’un espai únic a l’exterior que afegirà confort i valor estètic a l’habitatge. No dubteu a contactar amb nosaltres si esteu interessats en la construcció d’algun tipus de pèrgola de fusta.