Les boiseries: Què són? D’on provenen? I com afegeixen un plus d’exclusivitat als projectes d’interiors?

El terme boiserie prové del francès ’bois’ que significa fusta i es tracta del revestiment de fusta en parets, però també s’aplica a portes i armaris, afegint elegància i sofisticació a les llars.

Aquest tipus  de decoració té el seu origen als segles XVII i XVIII, l’època en que el barroc europeu agafa importància en el tractament de les parets interiors i on la fusta n’és la protagonista principal. França va ser un dels països que va fer més popular aquest recurs. 
Empraven fusta natural o lacada en color blanc amb motllures daurades a conjunt amb les portes; tanmateix en les grans estances de la reina al Palau de Versalles, es va fer ús de fustes exòtiques, amb estereotomies curioses que afegien diversos materials (petxines de tortuga o llautó i marqueteria en general). Aquest estil va prevaldre en la decoració interna durant anys en palaus i mansions de tot Europa.

En l’Art Déco (1920-1935) emergeix el modernisme entre les dos guerres mundials i destaca per les formes elegants, sòlides i els colors llampants que presenten cert grau d’ostentació, com el recurs de materials cars.
Es recupera la fusta massissa, l’artesania de qualitat i tècniques antigues com el xapat amb fustes exòtiques com: el banús, la caoba, el palissandre i el sicòmor. Les boiseries no s’instal·laven tan sols amb l’objectiu ornamental sinó que també per la seva funció de protecció contra el fred, el soroll i la humitat. 

Les boiseries han anat evolucionant i s’han adaptat a les composicions més vantguardistes. La seva versatilitat l’han dotat d’un disseny atemporal que ofereix múltiples possibilitats en la decoració de parets, mobiliari i portes.  Podem transformar un moble bàsic  en un d’exclusiu.

Les boiseries que vesteixen les parets i portes transformen espais austers en d’altres plens d’elegància i sofisticació.

Fins i tot, en els banys podem jugar amb aquest recurs per donar-li més personalitat i afegir més profunditat visual.  Es poden aplicar a parets senceres o a mitja paret, com a separadors d’espais, combinant colors, aplicant diferents acabats a la fusta, jugant amb dissenys geomètrics diferents,  tot allò que imaginis es pot crear per afegir un extra d’estil a la teva llar. Aquí et deixem un petit recull d’imatges perquè te’n facis una idea:

 

La fusta sempre ens aporta caliu a les llars i resulta ser un material sostenible que pot dotar cada petit racó d’una pàtina exclusiva i elegant que ens faci sentir més relaxats i en pau a dins de casa.
Les boiseries de fusta es poden adaptar al tipus de decoració que hagis pensat per vestir aquells racons que trobes nus i sense personalitat, no dubtis en contactar amb nosaltres per fer realitat el projecte que tens en ment.  Cuidem cada detall perquè el resultat sigui el que desitges.