Els paviments de fusta ens aporten a la llar calidesa i confort, a més a més de múltiples avantatges per la nostra salut. Si voleu lluir els vostres paviments de fusta com el primer dia, aquí trobareu algunes de les nostres recomanacions perquè així sigui.

Primer de tot haurem de tenir en compte algunes pautes diàries que aconsellem per mantenir en millor estat el paviment de fusta, algunes de les quals ens poden semblar evidents, però que ens poden passar desapercebudes en el nostre dia a dia:

-Fer ús d’una estora abans d’entrar a l’habitatge, per quan arribem del carrer eixugar-nos bé el calçat quan estigui mullat o brut per haver caminat per camins amb sorra i pedres, això evitarà castigar el nostre paviment de ratllades i taques.

-Tenir a l’entrada un sabater també és una bona opció per canviar-nos el calçat només arribar a casa i ficar-nos còmodes, el nostre paviment de fusta també ens ho agrairà.

-Col·locar feltre adhesiu a les potes de les cadires i a altres mobles que mogueu sovint, ja que això evitarà esgarrapar el paviment en arrossegar-los. Recordeu que els mobles pesats és millor aixecar-los si els voleu canviar de lloc.

-L’excés d’humitat és un dels majors enemics de la fusta, i per evitar contraccions i dilatacions del paviment, es recomana mantenir una humitat d’entre un 40%-70% amb una temperatura aproximada de 20° C.

-Els raigs de sol que penetren directament i en un llarg període de temps provoquen el procés de fotodegradació pel qual el paviment de fusta s’enfosqueix més,  i allargat en el temps provoquen un deteriorament prematur si no es protegeix d’ells els dies de més insolació amb cortines, estors o d’altres.

La neteja del paviment de fusta és un altre aspecte que genera controvèrsies en el sector, ja que si visitem algunes webs, ens recomanen obertament l’ús d’aigua temperada amb vinagre, però des d’aquí us volem avisar que emprar aquest recurs en un primer moment pot semblar adient,  però el fet de seguir aquesta pràctica a la llarga el que provoca és que les capes protectores s’eliminin i arribin a la fusta, que quedarà exposada directament a la brutícia i les taques, facilitant el seu deteriorament i l’aparició de les típiques marques negres.

Així recomanem per la neteja correcta dels paviments de fusta el següent:

– Passar l’aspiradora o mopa, ja que les escombres dures desgasten el paviment en arrossegar la brutícia.

-Per taques esporàdiques podeu emprar un drap suau lleugerament humit per treure la taca detectada.

-No utilitzeu vinagre ni altres líquids agressius. Emprar aigua temperada amb netejadors neutres, un cop o dos per setmana, per a paviments de fusta,  sense silicones i ceres, ja que aquests components atrauen la pols i acaben perjudicant el paviment. En el cas dels parquets acabats amb oli és important, que a part de ser netejats siguin nodrits, es per això que s’ha tenir més cura i utilitzar productes específics subministrats per els fabricants de parquet.

-És preferible destinar un motxo exclusivament per netejar els paviments de fusta, i a l’hora d’emprar-lo és important que estigui ben escorregut.

Sabem que no sempre és possible seguir totes les recomanacions esmentades però sí que us poden ajudar a fer que el vostre paviment de fusta llueixi com el primer dia molt més temps.

I si desitgeu que us instal·lem o restaurem algun paviment de fusta no dubteu en contactar amb nosaltres i us passarem pressupost sense cap compromís.