La fusta s’ha convertit en els últims anys en un material habitual en el nostre dia a dia. Des de petits objectes, passant per mobles, escultures i fins i tot cases, en són només alguns dels exemples. I és que es tracta d’un material 100% ecològic, sostenible, renovable, molt resistent i durador, i a més a més és altament beneficiós per a la nostra salut.

Segons un estudi elaborat l’any 2009 per la Confederación Española de Empresas de Madera (CONFEMADERA), juntament amb l’Institut de Biomecànica de València (IBV), la fusta millora la qualitat de vida de les persones en molts aspectes. En primer lloc, al tractar-se d’un gran aïllant acústic, millora el descans i en conseqüència proporciona més rendiment durant el dia, tant en adults com en nens. Així doncs, i gràcies a aquesta característica, és un material molt adient en la construcció d’escoles i universitats, ja que crea un confort acústic ideal.

D’altra banda, la fusta és també un gran aïllant tèrmic, és a dir, protegeix molt millor que l’acer o el ciment, del fred i la calor, i per tant, disminueix els canvis bruscos de temperatura. I és que, una temperatura corporal estable té efectes beneficiosos sobre la nostra salut. Segons l’estudi de CONFEMADERA i IBV, els terres de fusta en guarderies i llars aporten benestar tèrmic als nadons que gategen i els estimula el seu desenvolupament psicomotriu.

Una altra característica rellevant és que la fusta afavoreix la pràctica d’activitat física, ja que redueix sensiblement el nombre de lesions. S’ha demostrat que fer exercici en una superfície de fusta és molt millor que en d’altres, ja que és un material amb un coeficient de fricció i amb una capacitat d’absorció dels impactes superior. És habitual doncs, construir pavellons i gimnasos amb terra de fusta.

Finalment, sempre s’ha dit que la fusta aporta calidesa a l’ambient i el fa més confortable. Però fins a quin punt és aquesta afirmació certa o es tracta simplement d’una idea que s’ha imposat entre nosaltres? És veritat que la fusta crea una sensació de benestar i caliu, en comparació amb altres materials, i ara, a més, s’ha demostrat que la fusta relaxa, alhora que disminueix la pressió arterial de les persones i en millora l’estat d’ànim.

Amb tot, l’evidència ens mostra totes les bondats de la fusta, no només pel planeta, sinó també per a nosaltres mateixos. Sembla doncs, que està cridada a convertir-se en un material imprescindible de la nostra societat en els pròxims anys. I és que fusta i salut són dues grans aliades.

Si vols més informació o tens alguna idea amb fusta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t.