Amb l’arribada del bon temps, traslladem la casa a l’exterior i vestim el jardí, la terrassa o el balcó per gaudir del bon temps i les llargues hores de llum. Durant les èpoques de l’any més càlides, els espais exteriors de la llar adquireixen un protagonisme especial.

Després de la llarga jornada laboral, l’espai exterior de la casa es converteix en el lloc idoni per omplir-se d’energia. És per això que et proposem tenir cura de l’ambient que transmet el teu balcó, terrassa o jardí, ja que la decoració d’aquesta zona t’ajudarà a trobar el benestar que busques en el teu petit racó destinat a relaxar-te.

Crear múltiples opcions d’ambients

Sigui de la mida que sigui el teu espai exterior, cal escollir bé quins són els elements que el vestiran i quins mobles tindran protagonisme, així com els seus materials, colors, formes, etc. Cal tenir en compte que per decorar qualsevol zona d’exterior, els materials han de resistir el pas del temps i, sobretot, les condicions meteorològiques.

 En la decoració d’espais exteriors, la fusta és un dels materials protagonistes, ja que el seu origen natural dota als espais de naturalitat i, a més a més, ofereix moltes possibilitats diferents per crear ambients càlids i confortables. Tanmateix, en funció del tall de la fusta, la seva forma o bé dels tractaments que hagi rebut, podem donar al nostre jardí, balcó o terrassa un toc elegant i sofisticat, o bé més rústic i natural.

Així doncs, la fusta pot ser el material del revestiment de les parets o del terra, dels mobles i elements decoratius o de l’estructura del jardí. Un bon exemple és una elegant i majestuosa pèrgola per protegir-se del sol.

Ha d’estar tractada la fusta?

És important destacar que la fusta és un gran material per decorar l’exterior, sempre que estigui ben cuidada i es realitzi un correcte manteniment. Tot i això, no totes les fustes són aptes per vestir l’exterior, ja que algunes no són resistents als agents atmosfèrics. Per tant, cal tenir en compte quin és el clima de la nostra zona per escollir la fusta més adequada.

Alhora, és important que aquest material mantingui la seva capa de vernís o qualsevol producte adequat que aïlli la fusta de la humitat i l’aigua, així com del sol. Tot i això, actualment, la fusta ja es distribueix amb els tractaments pertinents que fan que sigui duradora i es mantingui en perfecte estat.

Finalment, i segons el tipus de fusta que escollim, podrem obtenir diferents avantatges. Per exemple, la fusta de teca té la capacitat de resistir la humitat o la de l’acàcia és molt eficient en contra dels fongs.

Projectes de decoració exterior amb fusta de Llorens Ebenisteria

A Llorens Ebenisteria hem realitzat nombrosos projectes d’exterior en els quals la fusta ha estat la gran protagonista. Entre ells, hem elaborat elements decoratius com bancs, revestiments de terra o aquesta pèrgola de cedre americà.  Què et semblen?

Llorens Ebenisteria som experts a treballar la fusta. Si tens qualsevol idea o vols que t’assessorem, no dubtis a contactar-nos, el nostre equip de professionals estarà encantat d’atendre’t.