Les tendències manen en moda i decoració. En tots dos sectors, s’està vivint un retorn a la tendència  vintage que es combina amb estètiques més modernes. En el cas de l’interiorisme,  ha sorgit una aposta per materials tradicionals que respecten el medi ambient i milloren la qualitat de vida. Aquesta tendència pel moviment eco, també ha arribat als paviments  i cada vegada són més els qui es decanten per vestir-los d’un material renovable i reciclable com és el cas de la fusta. Però aquesta preferència va molt més enllà d’una moda, ja que té molts beneficis per a la salut.

D’altra banda, la fusta és molt porosa pel que regularitza la humitat a l’interior de l’immoble, elimina els gasos nocius i purifica l’ambient. Els terres de fusta no acumulen àcars de pols ni cap element potencialment al·lèrgic. Això fa que siguin ideals per a persones amb al·lèrgies, problemes respiratoris o malalties que empitjoren amb la humitat com per exemple el reuma.

Els paviments de fusta conviden a caminar descalç. Desfer-se de les sabates en arribar a casa és un gran plaer, però fer-ho sobre un terra de fusta també és sa, ja que elimina l’electricitat estàtica i aporta beneficis per a la circulació i la postura corporal. La fusta és alhora un perfecte amortidor d’impacte que permet reduir els riscos de lesions de lligaments o genoll, per aquest motiu el seu ús és molt habitual en escoles de ioga, gimnasos, pistes de bàsquet o escoles bressol. La pràctica d’anar descalços per casa, està cada vegada més estesa entre els joves, també evita la contaminació de l’habitatge, perquè deixem fora els bacteris i la brutícia que portem les nostres sabates de l’exterior.

Principalment la fusta té tres propietats que la distingeixen de la resta de materials: la seva capacitat d’aïllament, la seva calidesa i la seva resistència al pas del temps. Es tracta d’un material noble i durador. Està demostrat que aquests paviments poden arribar a durar segles amb el disseny i el manteniment adequats. Depenent del seu gruix, una superfície de fusta admetrà més o menys restauracions, un procediment enutjós (necessari cada 10 o 15 anys) però que deixarà el paviment com a nou si es danya amb l’ús i el temps.

Finalment, cal parlar de la seva bellesa. Encara que avui en dia hi ha molts paviments sintètics d’imitació, el seu acabat i dibuix sempre serà homogeni enfront de les diferents tonalitats i irregularitat dels nusos i vetes que té la fusta natural. Un paviment de fusta natural sempre aportarà matisos que mai aconseguirà cap imitació. A més a més, la seva estimulació visual genera sensació de relaxació i evita l’estrès.

Independentment de les tendències, els sòls de fusta s’adapten perfectament a aquelles zones de clima temperat (hiverns càlids i estius frescos).

Si vols més informació o tens alguna idea amb fusta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t.