Aquest cop ha estat un plaer poder col·laborar amb l’estudi Espai Rö, encapçalat pels arquitectes Efrem López i Adrián Jurado, en el projecte de Casa Elena, una reforma interior de dos apartaments contigus de nova construcció situats a la planta 20 d’una torre d’habitatges en una de les zones més exclusives de Barcelona.

La part privada i familiar és la zona que ocupa més superfície de l’habitatge. L’habitació principal està situada al fons, a la part més resguardada i tranquil·la, i compta amb un bany en suite al qual s’accedeix de forma casi lúdica a través del vestidor. El bany amb sauna per a dos es converteix en una estança més de la casa on la pedra i la fusta s’alien per formar un espai càlid i acollidor.

La sauna de disseny exclusiu i funcional està envoltada de delgues de fusta d’Ayous procedent de l’Àfrica, un tipus de fusta que es caracteritza pel seu tacte dolç i suau, ja que no té estelles ni resines i presenta una nul·la retenció de la temperatura. Així mateix, la facilitat a l’hora de treballar-la converteix l’Ayous en una fusta agradable de tractar.

Totes les delgues han estat tractades mecànicament, unes acanalades verticalment i altres més amples amb juntes de canals horitzontals. Part dels graons són enregistrables per facilitar l’accés a les instal·lacions.

  • Projecte d’arquitectura i interiorisme: Atelier Efrem López & Adrián Jurado arquitectes
  • Mobiliari i peces especials a mida: Espai Rö Showroom, Barcelona
  • Fabricació de la sauna: Llorens Ebenisteria
  • Fotografia: © José Hevia