El passat mes de novembre, es va beneir la Sagristia de Ponent de la Sagrada Família d’Antoni Gaudí, i s’acabarà en els propers mesos.

Des de Llorens Ebenisteria hem construït una part del mobiliari litúrgic d’aquest espai, entre els quals hi ha un conjunt de duplicats d’una cadira presbiteral dissenyada per Gaudí, expressament per a la cripta i destinada als ajudants del bisbe. La cadira, que consta de reposabraços, té inscrits els noms de Josep i Maria al respatller pentagonal, i al centre hi trobem el crismó flanquejat per l’alfa i l’omega.

El primer exemplar de la cadira data de l’any 1898 i va ser obra de l’ebenista Joan Munné Serani. No obstant això, durant la Guerra Civil espanyola va quedar destrossada arran de la crema d’una part de la Sagrada Família. No va ser fins als anys 40 quan se’n va fer una reproducció que actualment es pot visitar al museu del Temple.

Ha estat gràcies a aquesta última versió de la cadira, que des de Llorens Ebenisteria hem pogut fer-ne una rèplica, utilitzant tècniques tradicionals com la talla del respatller i el perfilat dels reposabraços, amb maquinària tradicional i amb la professionalitat de tots els nostres treballadors. El resultat és una peça única que ens transporta fins a una altra època.