Projecte: Llorens Ebenisteria

A partir d’un projecte de l’arquitecte Jordi Batlle, molt respectuós amb el concepte tradicional de la borda andorrana, l’equip de Llorens Ebenisteria desenvolupa un interiorisme que busca la continuïtat a aquest concepte, sense renunciar al confort que proporciona l’habitatge modern. És un refugi pensat per recuperar forces després d’una jornada d’esquí, d’excursió o simplement de passeig per la muntanya.

L’accés  la borda es troba a la planta baixa, on s’ha habilitat una entrada per descalçar-se, desabrigar-se i per posar-se roba còmoda. També s’ha reservat un espai per desar els esquis, el calçat moll, les raquetes, els bastons, etc. A partir d’aquí, s’accedeix a un espai diàfan i càlid que aglutina la cuina, el menjador i la sala d’estar. El foc a terra és el protagonista de l’estança que recorda aquelles antigues construccions d’alta muntanya on es cuinava i es menjava al voltant de la llar de foc.

La fusta de roure envellida, present a tot l’habitatge en forma de parquet, portes o armaris, ens acompanya mentre pugem a l’espai condicionat sota el teulat on hi ha un dormitori amb el seu corresponent bany i vestidor.

A la planta soterrània trobem els altres dormitoris, equipats amb lliteres que s’inspiren en els refugis de muntanya pensats per passar la nit en grup i recuperar forces per l’endemà.